thechampionsleague.blogg.se

Allt om världens mest prestigefyllda klubblagsturnering

Omgångens... del 2

Kategori: Allmänt, Fotboll, Sport

Dags för del 2 i ''Omgångens...'' där jag bland annat tar ut ett de elva enligt mig bästa spelarna från den senaste omgången i Champions League. Jag utser även vem som enligt mig har varit hela omgångens bästa spelare, vem som har varit omgångens floppspelare, och även omgångens skräll men också vilket lag som har presterat bäst. Hoppas att ni gillar dessa inlägg!
 
Omgångens elva
Formation: 3-4-3
 
Målvakt: Joe Hart, Manchester City - Fantastisk insats av Citys- och Englands nummer ett. Höll kvar City stundtals helt ensam i matchen. Fick en mängd skott på sig och radade upp fina parader, toppade sin insats med en straffräddning. 
 
 
Högerback/Högermittback: Serge Aurier, PSG - Om ni vill se hur en prickfri Champions League-debut ska se ut, kolla in Auriers match mot Shakhtar. Kraftpaketet gjorde ett mål efter blott sju minuter och skarvade sedan fram till David Luiz mål. Såg även otroligt stabil och svårpasserad ut defensivt matchen igenom.
 
 
Mittback: Kyriakos Papadopoulos, Bayer Leverkusen - Konkurrensen kring vilka som skulle blir backar i mitt omgångens lag var stenhård. Kandidater som Chis Smalling och Maicon får tyvärr hamna utanför laget trots väldigt fina prestationer. Jag blev nämligen mäkta imponerade av Papadopoulos insats i matchen mot Barcelona. Greken har nu varit med i två raka omgångens lag men efter hans prestationer de två första matcherna så är det absolut inte konstigt. Stark, svårpasserad, till synes skräckinjagande ledare som inte släppte en enda katalan över bron. Kan inte klandras för något utav målen, gjorde även Leverkusens enda mål i matchen. 
 
 
Vänsterback/Vänstermittback: Filip Mladenovic, BATE Borisov - Serben gjorde vänsterkanten till hans under hela matchen, med bland annat hjälp av sitt oupphörliga springande, kom på överlapp gång på gång. Blev även stor matchhjälte i BATE:s chockvinst mot Roma med sina två mål.
 
 
Högermittfältare: Sofiane Feghouli, Valencia - Den snabbe och tekniske algeriern stod för en suverän insats i den svåra bortamatchen mot Lyon. Hotade Lyon-försvaret konstant och gjorde matchens första och enda mål, vilket var väldigt snyggt. 
 
 
Höger innermittfältare: Thiago Alcântara, Bayern München - ''Man vet inte vad man har förens man har förlorat det'', det uttrycket känner nog många igen. Kanske är det lite så FC Barcelona känner just nu. Thiago har varit briljant den här säsongen och är nu mer eller mindre ordinarie i Peps lagbygge. I matchen mot Dinamo Zagreb var han felfri, visade upp sin bländande bollkontroll och makalösa blick för spelet. Noterades för tre(!) assist. 
 
Vänster innermittfältare: Juan Mata, Manchester United - Det är inte bara en spansk trollkarl i mitt omgångens lag, det är två. Bredvid Thiago så hittar vi nämligen hans något äldre kopia, Juan Mata. Mata var väldigt bra i Uniteds match mot Wolfsburg. När Rooney har varit dåligt från elva meter så fick Mata chansen att ta straffen mot Wolfsburg (som han själv ordnade). Han gjorde inga misstag och drog in 1-1. Men det är inte hans fina straff som kommer fastna längst på näthinnan efter den här matchen. Det är hans makalösa assist till Chris Smalling som kommer att kommas ihåg. Om han verkligen menade att klacken skulle gå fram till Smalling - vilket inte alls är omöjligt när det gäller Mata - så är han ett geni.
 
 
Vänstermittfältare: Hulk, Zenit - Jagades av hela Europa när han var i Poro, försvann sedan till och in i kylan både bokstavligt och bildligt. Har alltid gjort mycket mål i Ryssland men det går ofta obemärkt förbi de stora strålkastarna. Har nu smällt isen runt honom ute i Europa och ser stekhet ut. Är med i mitt omgångens lag två omgångar i rad nu. Låg bakom precis allting som Zenit skapade framåt mot Gent, stod för två assist och var ett ständigt hot för belgarna. 
 
 
Högerytter: Douglas Costa, Bayern München - Douglas Costa kom till Bayern i somras och många ansåg att tyskarna spenderade alldeles för mycket pengar på en ytter som har varit bra i ukrainska ligan. Förståeligt på förhand men han har överträffat allas förväntningar. Han har varit helt fantastisk på sin kant, med sin elektriska snabbhet, galna teknik samt fina inlägg och suveräna form så lär han faktiskt hålla Ribery utanför startelvan även när fransmannen är spelklar. Stod för ett mål och en assist i krossen mot Zagreb.
 
     

Anfallre: Robert Lewandowski, Bayern München - Europas överlägset hetaste spelare för tillfället. Polacken är i en sådan målform som inte ens går att beskriva med ord. Är inne i ett galet målstim där allt går in för honom, har nu efter hans tre mål mot Dinamo Zagreb gjort tio(!!!!) mål på de tre senaste matcherna. Wow. Ett sådant facit får Messi och Ronaldo att se mänskliga ut.

 
Vänsterytter: Cristiano Ronaldo, Real Madrid - Kritiserad för att han hade en måltorka inför MFF-matchen, hur svarar man då om man heter Cristiano Ronaldo? Jo, genom att göra två mål och avgöra matchen på egen hand samt att tangera Raúl som den främsta målskytten i Real Madrids historia. Legend.
 
 

Bubblare/spelare som var nära att vara med i min omgångens elva:

- Mario Götze, Bayern München

- Sergio Agüero, Manchester City

- Yacine Brahimi, FC Porto

- Nicolas Gaitan, SL Benfica

- Seydou Doumbia, CSKA Moskva

- Kingsley Coman, Bayern München

- Alexis Sanchez, Arsenal

- Maicon, FC Porto

- Joao Cancelo, Valencia

- Derlis González, Dynamo Kiev

- Willian, Chelsea

- Bruno Martins Indi, FC Porto

- Chris Smalling, Manchester United

- Jonathan Tah, Bayer Leverkusen

- Maxime Lestienne, PSV

Omgångens bästa spelare: Robert Lewandowski

Omgångens floppspelare: David Ospina

Omgångens skräll: Olympiacos vinst över Arsenal

Omgångens lag: FC Porto

Kommentera inlägget här: