thechampionsleague.blogg.se

Allt om världens mest prestigefyllda klubblagsturnering

Omgångens... del 3

Kategori: Allmänt, Fotboll, Sport

Omgångens elva 
Formation: 3-4-3
 
Målvakt: Andriy Pyatov, Shakhtar Donetsk - Var den överlägset bäste spelaren i Shakhtar-laget mot Malmö. Räddade ukrainarna ett flertal gånger med en rad högklassiga räddningar där jag framför allt tänker på hans enastående räddning på Bergets läge från nära håll i första halvlek. Räddade även en straff och det var mycket tack vare Pyatov som Shakhtar nu kunde åka hem utan en 2 eller till och med 3-0-förlust i bagaget. 
 
 
Högerback/högermittback: Arthur Masuaku, Olympiacos - Det var lite av ytterbackarnas omgång då samtliga tre backar i min omgångens elva är just ytterbackar. Masuaku är egentligen vänsterback men han får agera högerback/högermittback i denna trebackslinje. Hans insats då? Den var utmärkt. Han var i princip felfri i den svåra bortamatchen mot Dinamo Zagreb. Var ett ständigt hot med sitt offensiva spel och då han gång på gång gick på överlapp. Utöver hans offensiva insats så var han även en riktig klippa defensivt. Jag sa inför turneringen att detta är en mycket spännande spelare som jag kommer hålla ett extra öga på och just det visar han i matchen mot Zagreb. 
 
 
Mittback: Christian Träsch, VfL Wolfsburg - Träsch är den av de tre ytterbackarna i min omgångens elva som jag tror behärskar den centrala mittbackspositionen i denna trebackslinje på bästa sätt. Han stod hur som haver för en mycket gedigen insats i tyskarnas hemmavinst mot PSV. Han bidrog mycket offensivt med sina uppoffrande löpningar vilket ledde till farligheter för Wolfsburg samtidigt som han var duktig defensivt. 
 
 
Vänsterback/vänstermittback: Pa Konate, Malmö FF - Pyatov var bäst i det ukrainska lägret och på andra sidan var Pa Konate den definitivt bäste spelaren i MFF. Ynglingen spelar mycket moget och enkelt och tvekar inte en sekund när tillfälle ges att sprinta upp längs sidlinjen. Det var även just detta som ledde fram till Malmös mål i matchen. Konate står för en fenomenal räd ute på kanten då han först tunnlar Srna och sedan håller bort Marlos för att sedan spela in en perfekt snett-inåt-bakåt-passning till Rosenberg som nätar.
 
 
Högermittfältare: Sofiane Feghouli, Valencia - Algeriens mycket lovande start på turneringen fortsätter. Den suveräne yttermittfältaren stod i tisdags för ytterligare en riktigt bra insats. Han var det stora offensiva hotet mot Gents backlinje och målvakt. Han öppnade även målskyttet och visade verkligen vägen för spanjorerna hela matchen igenom. Besitter utöver sin fina utmaningsförmåga en riktigt vass inläggsfot som han har visat upp för hela Europa denna säsong. Kul att se!
 
 
Höger innermittfältare: Miralem Pjanic, Roma - Kanske omgångens allra bästa spelare efter sin fabulösa prestation i den galna matchen mot Leverkusen. Bosniern med sin gudabenådade högerfot assisterade först till båda De Rossis mål för att sedan skruva in en frispark. I matchen mot tyskarna så visade Pjanic precis hur bra han kan vara, han måste bara leverera insatser som denna lite oftare/minska gapet mellan hans högsta- och lägstanivå. 
 
 
Vänster innermittfältare: Gabi, Atlético Madrid - Likt Pjanic så var även Gabi i sitt esse i matchen mot Astana. Spanjorernas stora spelmotor på mittfältet visade upp hela sitt register mot kazakerna. Bestämde tempot i matchen djupt ner i planen till att han tog hängivna löpningar högre upp i plan. En väldigt viktig kugge i Simeones bygge och när kaptenen spelar som han gjorde i matchen i onsdags så understryker han just det. 
 
Gabi (till vänster) med arvtagaren på innermittfältet Saúl
 
Vänstermittfältare: Kevin De Bruyne, Manchester City - Belgaren som kom till City i somras för en astronomisk summa pengar. Pressen som kommer automatiskt i och med prislappen är enorm. Detta ser inte ut att ha påverkat De Bruyne det minsta. Den orangehårige trollkarlen har gått in och levererat från dag ett. Betalar tillbaka för prislappen han hämtades in för varenda match. Var en nyckelfigur i Citys väldigt viktiga seger hemma mot Sevilla. Stabil insats rakt igenom för att sedan avgöra hela kalaset på tilläggstiden. 
 
 
Högerytter: Yannick Ferreira Carrasco, Atlético Madrid - Gjorde varken mål eller assist i matchen mot Astana men är ändå med i mitt omgångens lag framför allt på grund av att han hotade kazakernas backlinje hela matchen lång. Var ett konstant orosmoment för Astana med sin explosivitet och utsökta teknik. 
 
 
Anfallare: Neymar, FC Barcelona - Brassen som ska vara den som kliver fram tillsammans med Suárez när Messi nu är borta. Neymar lyckades med just det borta mot BATE Borisov. Gjorde inte mål själv men assisterade till båda målen och visade upp sn exceptionella utmaningsförmåga flera gånger om. 
 
 
Vänsterytter: Yacine Brahimi, FC Porto - Hade stentuff bevakning från israeliska försvaret hela matchen lång men lyckades trots den hårda uppvaktningen skapa en rad chanser för sitt lag och toppade sin fina insats med ett mål. 
 
 
Spelare som var nära att ta en plats i omgångens elva:
 
- Petr Cech, Arsenal
 
- Douglas Costa, Bayern München
 
- Gervinho, Roma
 
- Danele De Rossi, Roma
 
- Cesar Azpilicueta, Chelsea
 
- Vincent Aboubakar, FC Porto
 
- Ivan Rakitic, FC Barcelona
 
- Selcuk Inan, Galatasaray
 
- Lukas Podolski, Galatasaray
 
- Yann Sommer, Borussia Mönchengladbach
 
- Yevhen Konoplyanka, Sevilla
 
- Yaya Touré, Manchester City
 
- Oleg Shatov, Zenit
 
- Kevin Trapp, PSG
 
- Luiz Gustavo, Wolfsburg
 
- Max Kruse, Wolfsburg
 
- Serge Aurier, PSG
 
Omgångens bästa spelare: Miralem Pjanic
 
Omgångens floppspelare: Edinson Cavani
 
Omgångens skräll: Fanns inga direkta bomber i denna omgång men om jag var tvungen att välja en match så blir det faktiskt Malmös vinst mot Shakhtar Donetsk. 
 
Omgångens lag: Arsenal
 
Kommentera inlägget här: